Fara categorie

Cum poți Utiliza Covoarele pentru a Stiliza și Îmbunătăți Aspectul Interior al Casei Tale?

În alegerea unui covor ideal pentru casa ta, există câteva reguli și aspecte importante de luat în considerare pentru a te asigura că acesta nu doar completează estetic spațiul, dar și adaugă confort și funcționalitate. Iată câteva sfaturi practice:

 1. Alege dimensiunea potrivită
  Living: Covorul ar trebui să fie suficient de mare încât să se extindă sub toate piesele principale de mobilier sau cel puțin sub picioarele din față ale acestora.
  Dormitor: Covorul poate fi plasat sub pat, extinzându-se pe laterale. Alternativ, poți alege două covoare mai mici pentru fiecare parte a patului.
  Sufragerie: Un covor care să acopere întreaga zonă de luat masa este ideal, asigurându-te că este suficient de mare pentru a rămâne sub scaune chiar și atunci când sunt trase.
 2. Stilul și modelul
  Stilul: Alege un covor care să completeze stilul general al camerei (modern, tradițional, rustic, minimalist etc.).
  Modelul: Covoarele cu modele complexe pot deveni punctul focal al camerei, în timp ce covoarele simple, uni, vor adăuga subtile accente de culoare și textură.
 3. Culoarea și materialul
  Culoarea: Covoarele pot completa sau contrasta cu paleta de culori a camerei. Culoarea covorului ar trebui să fie în armonie cu alte elemente decorative.
  Materialul: Lâna, bumbacul, poliesterul și fibrele naturale precum iuta sau sisalul sunt opțiuni comune. Lâna este durabilă și moale, în timp ce fibrele sintetice sunt adesea mai ușor de întreținut.
 4. Plasarea covorului
  Living: Asigură-te că covorul este centrat în raport cu canapeaua și masa de cafea.
  Dormitor: Dacă ai un pat mare, așază covorul astfel încât să se extindă dincolo de marginea patului, creând o zonă confortabilă pentru picioare.
  Sufragerie: Covorul ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi întreaga zonă de luat masa, inclusiv scaunele trase.
 5. Fii creativ
  Poți adăuga adâncime și textură spațiului tău, prin suprapunerea mai multor covoare. Oferă-ți libertatea de a experimenta cu diferite modele și culori. De exemplu, poți așeza un covor mic Pierre Cardin, cu model, peste un covor mai mare, uni și pufos.
 6. Întreținerea covorului
  Aspiră covorul regulat pentru a îndepărta murdăria și praful.
  Curățarea profesională periodică este recomandată, în special pentru covoarele de lână sau alte materiale delicate.
  Sfaturi suplimentare:
  Evită monotonia: Dacă restul camerei este decorată într-o manieră neutră, un covor colorat sau cu un model îndrăzneț poate adăuga personalitate și interes.
  Proporțiile: Asigură-te că dimensiunea covorului este proporțională cu dimensiunea camerei și a mobilierului.
  Experimentare: Nu te teme să experimentezi cu diferite culori, modele și texturi pentru a găsi combinația perfectă pentru casa ta.
  Prin respectarea acestor sfaturi, covorul ales nu doar că va completa estetic camera, dar va aduce și un plus de confort și stil locuinței tale.
  În fiecare stil pe care îl oferim – covor pufos, covor clasic, covor modern și covor premium – avem un covor ideal care se potrivește perfect nevoilor tale și designului casei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *